Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@20:27:41 GMT

وزنت کم نمیشه چون این رازو کسی بهت نگفته

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۲۳۸۹۴

وزنت کم نمیشه چون این رازو کسی بهت نگفته

ارتباط کاهش وزن و خواب چرا خواب خوب برای کاهش وزن اهمیت زیادی دارد؟ برای کاهش وزن و لاغر شدن چند ساعت خواب نیاز است؟ نکاتی برای داشتن خواب با کیفیت و لاغری برنامه خواب منظمی داشته باشید در اتاق تاریک بخوابید درست قبل از خواب غذا نخورید استرس را کاهش دهید زود بخوابید به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از نمناک، یکی از مهم ترین اصول کاهش وزن و لاغری، کاهش کالری دریافتی و انجام ورزش است اما گاهی برخی افراد حتی با کاهش کالری و ورزش هر روز هفته وزن کم نمی کنند زیرا این افراد عامل مهمی را در برنامه های کاهش وزن نادیده می گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بخش از تناسب اندام و رازهای خوش اندامی نمناک که چرا گاهی با رعایت برنامه غذایی و ورزش روند کاهش وزن ما کند پیش رفته و نتیجه مطلوبی نمی گیریم. ارتباط کاهش وزن و خواب

اگرچه رژیم کم کالری و ورزش فاکتورهای مهمی هستند که منجر به کاهش وزن می‌شوند اما، کمبود خواب می‌تواند به طور کامل و دقیقاً برعکس عمل کند. ملاتونین هورمون خواب، فرد را قادر می‌سازد تا خواب خوبی داشته باشد. سطوح بهینه ملاتونین متابولیسم را افزایش می دهد، چربی سوزی را تسریع و از مقاومت به انسولین جلوگیری می کند.

چرا خواب خوب برای کاهش وزن اهمیت زیادی دارد؟

کم خوابی بر هورمون های مهمی که برای کاهش وزن ضروری هستند تأثیر می گذارد.در این بخش از نمناک به تاثیر کم خوابی بر کاهش وزن می پردازیم.

کم خوابی باعث افزایش سطح گرلین (هورمون گرسنگی) می شود که به نوبه خود گرسنگی و اشتها را در روز بعد افزایش می دهد.

هورمون تنظیم کننده اشتها "لپتین" یا همان هورمون سیری با بی خوابی کاهش می یابد. انسولین یک هورمون تنظیم کننده قند خون است همچنین نقش فعالی در هدایت کالری برای ذخیره گلیکوژن و چربی در عضلات و بافت ها ایفا می کند. هنگامی که مقدار زیادی گلوکز در جریان خون به طور ثابت در گردش باشد پس از یک نقطه، سلول‌های بدن کمتر به تلاش‌های انسولین واکنش نشان می‌دهند.هنگامی که این اتفاق می افتد، تمام گلوکز اضافی در گردش به عنوان چربی بدن ذخیره می شود. بی خوابی مزمن خطر مقاومت به انسولین را افزایش می دهد و سرعت سوزاندن کالری را کاهش می دهد. استرس هورمون کورتیزول و کمبود خواب سطح همین هورمون را افزایش می دهد که باعث افزایش وزن و چربی شکم می شود. کمبود خواب فعالیت لوب پیشانی مغز را که مسئول تصمیم‌گیری و کنترل تکانه است، ‌کم می‌کند.اگر کم خواب هستید و بخش عمده شب را بیدار می مانید، میل شما به میان وعده های شبانه، غذاهای ناسالم و مواد پر کالری، کربوهیدرات های تصفیه شده، چربی های ناسالم افزایش می یابد. یکی از دلایل اصلی کاهش متابولیسم کمبود خواب است.خواب ناکافی می تواند اکسیداسیون چربی و متابولیسم چربی را کاهش دهد به این معنی که شانس کمتری برای تبدیل چربی به انرژی و سخت‌تر شدن بدن برای آب کردن چربی های اضافه است. مطالعات نشان می دهد کسانی که عضله سازی را دوست دارند، کمبود خواب می تواند سنتز پروتئین ماهیچه را تا 18 درصد کاهش دهد! برای کاهش وزن و لاغر شدن چند ساعت خواب نیاز است؟

تحقیقات نشان می دهد که خوابیدن کمتر از 5 ساعت حتی برای یک شب به طور قابل توجهی شانس شما را برای افزایش وزن، به ویژه چربی های شکم، افزایش می دهد و کم خوابی به شدت با افزایش وزن مرتبط است. اگر 7 تا 8 ساعت خواب با کیفیت نداشته باشید حتی بهترین رژیم غذایی و ساعت‌ها ورزش نیز به کاهش وزن کمک نمی‌کند. اختلال در ریتم شبانه‌روزی می تواند باعث ایجاد مشکلات زیادی برای سلامتی ازجمله مقاومت به انسولین تا افسردگی شود و به همین دلیل است که خواب حداقل 7 ساعت در شب، از کاهش استرس گرفته تا کاهش وزن، مهم است.

نکاتی برای داشتن خواب با کیفیت و لاغری

راه های زیادی برای بهبود خواب وجود دارد، در اینجا چند نکته مبتنی بر تحقیقات برای خواب بهتر در هنگام تلاش برای کاهش وزن آورده شده است:

برنامه خواب منظمی داشته باشید

نوسانات بزرگ در برنامه خواب یا تلاش برای جبران خواب پس از یک هفته آخر شب می تواند باعث تغییر در متابولیسم و کاهش حساسیت به انسولین شود و افزایش قند خون را آسان تر می کند.

در اتاق تاریک بخوابید

مغز ما پس از غروب خورشید هنگامی که بدن آماده رفتن به حالت استراحت است شروع به پمپاژ ملاتونین می کند. قرار گرفتن در معرض نور آبی از طریق (تلفن، تلویزیون و غیره) می تواند چرخه خواب و بیداری را که به آن ریتم شبانه‌روزی بدن نیز می گویند، مختل کند و باعث اختلال در ترشح ملاتونین شود که به شدت بر کیفیت خواب تأثیر می گذارد. قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی هنگام خواب، مانند تلویزیون یا چراغ خواب با افزایش خطر افزایش وزن و چاقی همراه است.

درست قبل از خواب غذا نخورید

دیر غذا خوردن ممکن است تلاش های کاهش وزن را بی ثمر بگذارد.

استرس را کاهش دهید

استرس مزمن ممکن است به طرق مختلف منجر به کم خوابی و افزایش وزن شود از جمله غذا خوردن برای مقابله با احساسات منفی.

زود بخوابید

افرادی که دیر به خواب می روند ممکن است کالری بیشتری مصرف کنند و در معرض خطر بیشتری برای افزایش وزن باشند.

منبع: نمناک اخبار مرتبط ۰۰:۳۷:۱۴ برنامه رژیم غذایی ۲۱ روزه برای لاغری ۰۱:۵۹:۲۳ بهترین رژیم‌های لاغری ۰۹:۵۵:۵۱ این غذا در ۲ هفته لاغرتان می کند! ۲۳:۳۴:۴۸ نکات ساده و موثر برای لاغری بعد از ۵۰ سالگی ۰۰:۴۳:۵۷ کاهش وزن بدون رژیم غذایی و ورزش! ۲۲:۳۸:۰۵ آیا خواب زیاد موجب کاهش وزن می شود؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ثبت نام سایپا ثبت نام ایران خودرو رژیم غذایی کاهش وزن لاغری رژیم افزایش می دهد برای کاهش وزن کمبود خواب افزایش وزن کاهش وزن کم خوابی کم خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۳۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب

بیماری کبد چرب غیرالکلی به یک نگرانی رو به رشد سلامت در سراسر جهان تبدیل شده است و سبک زندگی بی‌تحرک باعث افزایش چنین وضعیت خطرناکی در سلامتی می‌شود.   به گزارش ایسنا، کبد یکی از مهمترین اندام‌های بدن است که سبب دفع سموم  ناشی از بیماری‌هایی مثل چاقی، دیابت و فشار خون بالا می‌شود و کبد چرب به بیماری گفته می‌شود که در آن  چربی در کبد تجمع کرده باشد و وقتی درمان نشود ممکن است منجر به سایر عوارض کبدی شود.   علائم کبد چرب شامل خستگی، حالت تهوع، درد شکم، کاهش اشتها، زردی پوست و چشم‌ها و ادرار تیره و مدفوع خاکستری است.   پیشگیری از کبد چرب   برای اینکه کبد سالمی داشته باشید باید غذای سالم بخورید و از مصرف الکل خودداری کنید، همچنین باید ورزش کنید و وزن خود را پایین بیاورید، خوب بخوابید، بیماری‌های زمینه‌ای خود را کنترل کنید و سبک زندگی خود را تغییر دهید.   ورزش‌های قلبی عروقی   دویدن، شنا کردن، حرکات موزون و ایروبیک، می‌توانند سبب سوزاندن چربی و بهبود عملکرد قلب شوند.   تمرینات مقاومتی   ایجاد توده عضلانی بدون چربی از طریق تمرینات قدرتی می‌تواند متابولیسم شما را افزایش دهد و یکی از بهترین راه‌ها برای پایین آوردن سریع چربی خون، تمرینات مقاومتی است۰   یوگا و پیلاتس    این ورزش روی کشش، قدرت مرکزی و تعادل کار می‌کند و به صورت غیر مستقیم می‌تواند استرس را کاهش داده و از سلامت کبد و مدیریت وزن حمایت کند.   تمرینات تناوبی با شدت بالا و ریکاوری کوتاه   تمرینات تناوبی با شدت بالا و ریکاوری کوتاه می‌توانند عملکرد کبد را بهبود بخشند و چرخش نیم‌تنه بالایی که باعث اکسیژن‌رسانی هر چه بهتر به کبد می‌شود و در عین حال شنا کردن، اسکات زدن، تمرینات شکم، وزنه‌ زدن و دوچرخه‌سواری از جمله این ورزش‌ها به شمار می‌روند.   پیاده‌روی بر اساس این مطلب که از سوی زهرا داوودی، فیزیولوژیست ورزشی تهیه شده و توسط فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، ‌آمده است: پیاده‌روی سریع و منظم فوائد بسیار زیادی برای سلامتی دارد و در مطالعه‌ای معتبر ثابت شده که افراد اگر در پنج روز هفته به مدت یک ساعت پیاده‌روی کنند، می‌تواند به میزان قابل توجهی کلسترول LDL خون را کاهش دهند.   شاید جالب باشد بدانید حتی ورزشکاران حرفه‌ای هم ممکن است با مشکلات چربی و کلسترول بالا دست و پنجه نرم کنند؛ به عبارت دیگر ورزش در کنار سایر بخش‌های دیگر مثل تغذیه خوب، حذف چربی‌های ترانس، مصرف غذاهای غنی از امگا ۳، افزایش مصرف فیبر محلول و مصرف پروتئین وی، خواب صحیح، سبک زندگی متعادل و آرامش روحی، می‌تواند تاثیر دو چندانی داشته باشد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ۷ تاثیر شگفت انگیز و باورنکردنی سفیده و زرده تخم مرغ برای پوست و مو
  • این دو نوشیدنی چربی‌های شکمتان را ذوب می‌کنند
  • نوشیدن این چای فشارتان را تنظیم می‌کند
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • بررسی یک خواب پرطرفدار؛ در طول روز چرت بزنیم یا نه و چقدر؟
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • در طول روز چرت بزنیم یا نه؟
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند